KiXforms Forum Index KiXforms
The Forum for the KiXforms Community
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
 Quick Links 
Site News
Downloads
Documentation
Donations
Script Archive
Tracking Systems

Transparent Controls
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    KiXforms Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Shawn
KiXforms Developer
KiXforms Developer


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 1983
Location: Canada

PostPosted: Sat Apr 01, 2006 2:53 am    Post subject: Transparent Controls Reply with quote

Been doing some work on making (some) kf.classic controls support transparency ... just finished the Label control - going to start working on the ToolButton control - want to get this build released to see if anybody has any legacy issues with Labels ... If you can check-out your Labels and advise whether all looks good - would appreciate.

Here is a funny little script using a transparent label - requires the latest Development Build found here.



handy.kix
 Description:

Download
 Filename:  handy.kix
 Filesize:  39.06 KB
 Downloaded:  1363 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Floyd
KiXforms Supporter
KiXforms Supporter


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 78

PostPosted: Sat Apr 01, 2006 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

Beautiful! Wink

Validated! Label transparency OK.
Env. W2K Sp4 and XP Sp2.
KF DevBuild 2.46.40.0

_________________
"... Great minds talk about idea's, average minds talk about events and samll minds talks about people...!"
Back to top
View user's profile Send private message
Jochen
KiXforms Devotee
KiXforms Devotee


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 1204
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Mon Apr 03, 2006 6:21 am    Post subject: Reply with quote

Looks good regarding legacy labels.
Newly added features confirmed to work with W2K Prof SP4 Smile

I suspect it to fail on NT4 machines though Wink

_________________
Jochen

Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me, and I will understand.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Floyd
KiXforms Supporter
KiXforms Supporter


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 78

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 4:07 pm    Post subject: Reply with quote

Shawn,

Any progress on toolbutton transparency support for kf classic devbuild?

_________________
"... Great minds talk about idea's, average minds talk about events and samll minds talks about people...!"
Back to top
View user's profile Send private message
dataspike
KiXforms Follower
KiXforms Follower


Joined: 07 Mar 2005
Posts: 15

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 3:04 am    Post subject: Reply with quote

WOW Shocked

I didn't realize there was such a new rev...

Upgraded from latest dev. build.

WinXP SP2

Lemme know if you need any other info.

Chris
Back to top
View user's profile Send private message
Shawn
KiXforms Developer
KiXforms Developer


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 1983
Location: Canada

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks guys. New release is available - with Transparent ToolButtons ... demoscript attached ... advise of any issues.


handy.kix
 Description:
handy.kix

Download
 Filename:  handy.kix
 Filesize:  39.35 KB
 Downloaded:  1043 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Floyd
KiXforms Supporter
KiXforms Supporter


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 78

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

oh yeah... Nod

This is a wonderful day... and everything around fading into transparency. You could almost see through every shape around... Lets Shawn makes you invisible!

Confirmed! Toolbutton transparency.
Env. W2K Pro Sp4 and XP Pro Sp2.
KF DevBuild 2.46.42.0

HotForeColor, HotBackColor, FlatStyle and Image works fine!

Cool

_________________
"... Great minds talk about idea's, average minds talk about events and samll minds talks about people...!"
Back to top
View user's profile Send private message
Shawn
KiXforms Developer
KiXforms Developer


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 1983
Location: Canada

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

wonderfull ... if you get time and if your allowed or able, post a screen-shot of your form.
Back to top
View user's profile Send private message
Jochen
KiXforms Devotee
KiXforms Devotee


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 1204
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Fri Apr 07, 2006 6:43 am    Post subject: Reply with quote

Shawn,

I am maybe about to discover a problem with the new build.

I worked out v. 1.02 of Kixtris.
The only changes I made are the bg bitmap as base64 string, and I introduced a panel holding the image and child controls (it was written before the last build).

After playing a while (around 2 levels in intermediate) the left arrow key seems to hang(not on my keyboard) and the bricks are constantly 'drifting' to the left Rolling Eyes
This problem may be caused by different things:
-> The new kmv switch I attached to my 3 machines at office is a bitch and puzzles the keyboard input. (faced already some problems with backspace on ultraedit)
-> .KeyPreview has an Issue with kb buffer on certain circumstances and hangs
-> I coded bullshit into a working script Geek

First I will test it on my Notebook this evening... if it is the same there, I will write some debugging for it and post again

_________________
Jochen

Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me, and I will understand.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Shawn
KiXforms Developer
KiXforms Developer


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 1983
Location: Canada

PostPosted: Fri Apr 07, 2006 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

Any further results ?
Back to top
View user's profile Send private message
Jochen
KiXforms Devotee
KiXforms Devotee


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 1204
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Fri Apr 07, 2006 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

Nay,

but I think it IS my bitchy monitor switch Rolling Eyes
You will hear from me if it is kf related Wink

_________________
Jochen

Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me, and I will understand.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Floyd
KiXforms Supporter
KiXforms Supporter


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 78

PostPosted: Sun Apr 09, 2006 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Itís working great for me. Very Happy So far so good...

However the transparency support for controls gives such a opportunity...
So I rebuild my entire work ... but its some kind of big 8000+ project, so I need more time...

I will post a screen shut of a demo on kf board asap... have to do some changes first... the project is to much customized for the enterprise...

Get back asap.
Back to top
View user's profile Send private message
Jochen
KiXforms Devotee
KiXforms Devotee


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 1204
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Tue Apr 11, 2006 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

Well Shawn,

the problem I spotted was indeed related to my bitchy local kvm-switch (3 boxes, 2 TFT) at work.

So, no problems to be reported from my side Very Happy

_________________
Jochen

Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me, and I will understand.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Shawn
KiXforms Developer
KiXforms Developer


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 1983
Location: Canada

PostPosted: Tue Apr 11, 2006 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

phew !!!

[the sound you hear is shawn exhaling after many days of holding breath] ;0)
Back to top
View user's profile Send private message
Jochen
KiXforms Devotee
KiXforms Devotee


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 1204
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Thu Apr 13, 2006 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Not so fast my dear Shawn.

I think I found another one that seems not to be expected behaviour:
Now all my scripts where I set .Location of the form ($system.Form()) before .Show appears to be sticky!! to the top left corner of my desktop (0,0) even the location gets written after closing the form (yes it writes 0,0 back to my ini /registry locations)

Only seen on my Notebook yet (XP SP2, latest dev build kf, scripts tokenized)
Will report back when it seems to be related to you (... and not to my scripting Wink )

_________________
Jochen

Tell me, and I will forget.
Show me, and I may remember.
Involve me, and I will understand.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KiXforms Forum Index -> Discussion All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group